BARSZCZ CZERWONY KISZONY

Kiszonki korzystnie wpływają na metabolizm oraz florę bakteryjną. Są naturalnym probiotykiem i zwiększają odporność. Zakwas z buraków polecany jest przy przeziębieniach, ogólnym osłabieniu oraz anemii. Wzmacnia osłabiony organizm po leczeniu antybiotykami. Ponadto buraki obniżają poziom złego cholesterolu, poprawiają koncentrację i przeciwdziałają miażdżycy. Odkwaszają i oczyszczają organizm, wspierają pracę nerek oraz przeciwdziałają rozwojowi szkodliwych bakterii.

 

Składniki:

Woda, burak ćwikłowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, kminek, świeży czosnek.

 

Warunki przechowywania:

Przechowywać w temperaturze 0-21°C.

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 150,8 kJ/36 kcal

– Tłuszcz 0,02 g

– Węglowodany 1,05 g

w tym cukry 0,72 g

– Białko 0,16 g

– Sól 0,8 g

– Sód 0,32 g

 

Pojemność: 0,5 L