Kiszonki korzystnie wpływają na metabolizm oraz florę bakteryjną. Są naturalnym probiotykiem i zwiększają odporność. Zakwas z buraków polecany jest przy przeziębieniach, ogólnym osłabieniu oraz anemii. Wzmacnia osłabiony organizm po leczeniu antybiotykami. Ponadto buraki obniżają poziom złego cholesterolu, poprawiają koncentrację i przeciwdziałają miażdżycy. Odkwaszają i oczyszczają organizm, wspierają pracę nerek oraz przeciwdziałają rozwojowi szkodliwych bakterii.
Składniki:
Woda, burak ćwikłowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, kminek, świeży czosnek.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 0-21°C.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 150,8 kJ/36 kcal
– Tłuszcz 0,02 g
– Węglowodany 1,05 g
w tym cukry 0,72 g
– Białko 0,16 g
– Sól 0,8 g
– Sód 0,32 g
Pojemność: 0,5 L