PRODUKTY
PRODUKTY LECZNICZE

MIÓD PRAWDZIWY AKACJOWY LECZNICZY
Pojemność: 250 ml• przy zaburzeniach trawienia, skurczach, nadkwaśności, a także w przypadku zapalenia żołądka i jelit;
• składniki miodu akacjowego działają osłonowo na żołądek i chronią przed nadmierną ilością kwasów trawiennych;
• usprawnia pracę wątroby, wspomaga jej detoksykację;
• polecany jest szczególnie przy zwiększonej aktywności naszego mózgu, zmęczeniu fizycznym, psychicznym, a także przy osłabieniu organizmu;
• miód ma właściwości uspokajające, poprawia nastrój w chwilach wyczerpania, a także pomaga zwalczyć bezsenność;
• ma działanie moczopędne i oczyszczające układ moczowy. Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej 1 roku życia.
Przechowywać w temperaturze 4-25° C.
Chronić przed światłem słonecznym.
Bez cukrów i antybiotyków pszczelich.
Miód ulega krystalizacji.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 350 kcal (1429kj)
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: nie mniej niż 70 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 g

MIÓD PRAWDZIWY GRYCZANY LECZNICZY
Pojemność: 250 ml• wzmacnia serce, układ krążenia;
• ma zastosowanie profilaktyczne w schorzeniach miażdżycowych;
• polecany przy niedokrwistości wynikającej z niedoboru żelaza;
• ma działanie odtruwające;
• przyśpiesza proces zrastania się kości zawiera znaczną ilość magnezu;
• podnosi walory smakowe wypieków i nalewek. Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej 1 roku życia.
Przechowywać w temperaturze 4-25°C.
Chronić przed światłem słonecznym.
Miód ulega krystalizacji.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 350 kcal (1429kJ)
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: nie mniej niż 70 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 g

MIÓD PRAWDZIWY LIPOWY LECZNICZY
Pojemność: 250 ml• ma zastosowanie przy przeziębieniach i grypie;
• polecany na schorzenia górnych i dolnych dróg oddechowych-na kaszel (działa wykrztuśnie);
• zalecany wspomagająco przy chorobach serca i układu krążenia;
• wskazany przy chorobach układu moczowego;
• obniża ciśnienie krwi ma działanie uspokajające. Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej 1 roku życia.
Przechowywać w temperaturze 4-25° C.
Bez cukrów i antybiotyków pszczelich.
Miód ulega krystalizacji.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 350 kcal (1429kJ)
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: nie mniej niż 70 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 g